ЗДО №2, ДНЗ №2 ”Сонечко”, Хуст
Закарпатська область, Хустський район

Тиждень ментального здоров'я

#unicef_spilno,#UNICEF,#Асоціація_працівників_дошкільної_освіти #дошкілля

В рамках проєкту «Забезпечення безперервності навчання та розвитку дітей дошкільного віку в умовах кризи в Україні» що реалізується Всеукраїнською громадською організацією "Асоціація працівників дошкільної освіти" у рамках СПІЛЬНО програми Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) для підтримки сімей з дітьми, які постраждали від війни з 22 по 26 січня 2024 року в закладі проведено

Тиждень підтримки ментального здоров’я «Гратися і не боятися». Метою заходу було підвищити обізнаність дітей про важливість душевного благополуччя, а також сприяти формуванню позитивних навичок спілкування.

Щодня педагоги проводили тематичні заняття та ігри, спрямовані на розвиток емоційного інтелекту дітей. Наприклад, ми грали в рухливі ігри для подолання стресу, малювали свої емоції, вчилися розпізнавати почуття інших за виразом обличчя. Крім цього, кожного дня проводились спеціальні релаксаційні вправи під музику. Щира подяка організаторам за підтримку та методичний супровід. Маршрутизатор допоміг організувати зустрічі з дітками якнайкраще.

Для педагогів були організовані лекції, консультації, тренінг на теми конструктивного спілкування з дітьми, профілактики емоційного вигорання, а також рекомендації щодо зміцнення ментального здоров'я.

Тиждень підтримки ментального здоров'я допоміг дітям краще розуміти власні емоції, а дорослим - ефективніше будувати комунікацію з малюками. Всі учасники отримали позитивний досвід та натхнення для подальшої роботи у цьому напрямку. З огляду на успіх заходу, ми плануємо зробити його щорічною традицією нашого садочка.

ГРАТИСЯ І НЕ БОЯТИСЯ

« повернутися до списку новин

Логін: *

Пароль: *